Leda Förändring och Transformation

Behovet för organisationer att transformera sig själva, att kontinuerligt bli något de aldrig varit tidigare, växer hela tiden. Som ledare tillför du stort värde när du hjälper ditt team och din verksamhet att bygga musklerna som krävs för att lyckas med er förändringsresa. Leda förändring och transformation ger dig förutsättningarna.

“En mycket bra kurs, som med ett positivt annorlunda programupplägg erbjuder deltagaren utbildning i ett lagom späckat schema. Andra kurser har en tendens att försöka fylla dagarna till max, men denna kurs fokuserar på färre men de viktigaste aspekterna vilket leder till att inlärningen består och kan användas i praktiken.”

John Coleman

Om programmet

Kanske har det aldrig varit mer krävande att leda än idag. Samtidigt har möjligheterna att göra skillnad för dig som ledare aldrig varit större.

Trots att förändringstakten i många branscher är hög kommer det förmodligen aldrig mer gå lika långsamt idag. Den fjärde industriella revolutionen suddar snabbt ut gränserna mellan det fysiska, digitala och det biologiska på ett sätt som i grunden transformerar vår värld och våra verksamheter. Och hastighetsökningen är exponentiell.

Som ledare står du inför paradoxen att optimera kortsiktigt för att säkra leveransen idag och parallellt arbeta långsiktigt och transformativt för att säkerställa en relevant och framgångsrik verksamhet även i framtiden. Den som inte kontinuerligt driver adaptiv framtidsorienterad förändring riskerar att slås ut av nya aktörer som skapar värde utifrån en helt ny affärslogik.

Programmet Leda förändring och transformation ger dig insikter i förändringsdynamik, förändringspsykologi och systemtänkande som hjälper dig undvika förändringens fallgropar och leda framgångsrikt från gammalt till nytt. Du får en välutrustad verktygslåda med konkreta processer som du kan applicera på din verklighet och en inspirationsbank av exempel från de som vandrat vägen tidigare.

I en liten exklusiv grupp på upp till tolv ledare från olika branscher och organisationer följer du en fördjupande process som varvar presentation av perspektiv och verktyg med praktiska övningar, dialog och reflektion som knyter an till din organisations verkliga förändringsutmaningar.

Programinnehåll och fakultet

Leda förändring och transformation består av tre intensiva och interaktiva dagar, där du får många möjligheter att direkt relatera till de förändringsutmaningar som du driver i din organisation. Som deltagare i programmet får du djupare insikt i:

 • Hur du formar en förändringsvillig och adaptiv kultur
 • Hur förvirring på gränsen till kaos är nödvändigt för transformation
 • Varför det alltid finns förändringsmotstånd och hur du möter det
 • Hur du får full utväxling på ett inspirerande syfte och en adaptiv vision
 • Hur du undviker de största fallgroparna i en förändringsprocess
 • Hur olika typer av förändring och förändringstillstånd kräver olika typer av ledarskap och hur du anpassar dig
 • Hur du kan testa självorganiserande processer för att accelerera transformation
 • Varför förståelse för din organisations vertikala handlingslogik gör förändring enklare, hur du förstår den och hur du anpassar din förändringsstrategi
 • Hur du leder dig själv och andra genom komplexitet

Programmet utgår från 20 års erfarenhet av förändringsarbete i organisationer och leds av Carl Lindeborg

Vilka kommer du möta?

Alla deltagare i detta program är ledare som vill växa och ta nästa steg i sitt ledarskap. Tillsammans representerar ni en rad olika organisationer och roller, vilket ger stor diversitet och ett rikt utbyte av erfarenheter och perspektiv. Du får ett starkt och användbart nätverk efter programmet.

“Kan inget annat än rekommendera kursen! Väl genomtänkt innehåll som har en bra blandning av olika element och verktyg. Information följt av att det appliceras på egna frågeställningar gör att man får träna på de olika verktygen och tid för reflektion.” – Helen Kahsay Seiron

“Kursen är utformad på ett sätt att man direkt applicerar det man lär sig på verkliga frågeställningar vilket gör kursinnehållet lätt att greppa och väldigt enkelt att ta med sig. Rekommenderar verkligen denna kurs.” – Karl Wennberg

Pris, anmälan och mer information

Kommande program

16-18/11 2022

Tid och plats

Programmet börjar kl. 10.00 dag 1 och avslutas kl. 15.30 dag 3.

Plats är Lindeborgs Eco Retreat utanför Nyköping, 1 timme och 20 minuter från Stockholm med bil, tåg och taxi, eller 30 minuter från Katrineholm där tåg ansluter till exempelvis Göteborg.

Lindeborgs Eco Retreat är vackert belägen vid vägens ände, i direkt anslutning till skog, äng och sjö – en miljö perfekt för lärande och reflektion. Här möter du ett rikt ekosystem, klimatpositiva lösningar och vegetarisk gourmetmat som odlas utanför dörren.

Läs mer om Lindeborgs här.

Investering

23 900 kronor
 • Alla sessioner
 • Kursmaterial
Anmälan Jag vill gärna veta mer Kostnad för boende i enkelrum och helpension tillkommer med 5 500 kronor. Boende på Lindeborgs Eco Retreat i mån av plats, annars på närliggande hotell. Moms tillkommer.

Anmälan till Leda Förändring och Transformation

Ja, jag/vi anmäler oss till det här programmet!

Melker hjälper dig gärna om du har frågor kring
programmet eller din anmälan, kontakta honom här.

  Fakturauppgifter

  Övrigt


  Villkor & integritetspolicy

  Jag vill gärna veta mer