Affärsutveckling och försäljning – ett nytt paradigm

Varför lyckas vissa personer och organisationer oftare än andra, och varför är det inte sällan de man minst anar som lyckas bäst?

Vad är det som gör att vissa företag lyckas få rätt kunder att köpa deras varor och tjänster, och hur kan alla som jobbar med försäljning bidra till etableringen av en organisation där dessa förmågor skapas och utvecklas?

Hur skapar man ett långsiktigt stabilt och lönsamt företag som håller över tid?

Om programmet

Detta är en dag som ger dig insikter i hur du kan accelerera och effektivisera affärsutveckling och försäljning i en föränderlig värld med nya spelregler. Utifrån sin stora erfarenhet av att bygga bolag delar Johan Sköld med sig av perspektiv, lärdomar och konkreta verktyg som bevisligen fungerar. En dag med Johan berör och skakar om, och ger dig direkta möjligheter att skapa nya resultat och större ringar på vattnet i din organisation.

Programinnehåll och fakultet

Del 1 Affärsutveckling i ett nytt paradigm (1-2 timmar)

Om faktabaserad affärsutveckling, effektivt ledarskap och varför det är så bråttom att göra något just nu.

Precis just nu finns det miljoner hypersmarta och supersnabba entreprenörer som försöker utmana de etablerade affärsmodellerna. De senaste åren har Johan träffat hundratals sådana entreprenörer, både i Sverige och i Silicon Valley. Det gjorde att han lämnade sitt toppjobb i koncernledningen för ett börsbolag och det fick honom att omvärdera hela sin syn på det framtida konkurrenslandskapet.

De nya bolag som lyckas verkar ha några saker gemensamt. Det handlar om hur de skapar insikter, hur de eliminerar antaganden, hur de planerar och hur de utför sitt dagliga arbete. Så hur kan du på bästa sätt dra nytta av och lära dig från hur de bästa tänker och agerar?

Del 2 Att leda försäljning och affärsutveckling (4-5 timmar)  

Strategisk affärsutveckling i långsiktigt lönsamma bolag 

Hur skapar man ett långsiktigt stabilt och lönsamt företag som håller över tid? Ett företag som är mindre konkurrenskänsligt, konjunkturberoende och samtidigt en intressant leverantör och arbetsgivare? Hur involverar man såväl interna som externa kunder i affärsutvecklingen och hur etablerar man en levande affärsstrategisk process?

 • Segmentering – Att maximera företagets prestation genom att sälja till dem som faktiskt vill köpa. En konkret metod.
 • Differentiering – Att maximera företagets prestation genom att sälja det kunderna faktiskt vill betala er för. En konkret metod.
 • Kund – Att maximera varje individs prestation genom att förstå vem som egentligen är kund, och vad just denna person egentligen köper. Olika nivåer, olika typer av försäljning. En konkret vägledning.

Förtroende, kundvärde och dialog – Att skapa långsiktiga och ömsesidigt lönsamma affärsrelationer

Grunden i princip all försäljning mellan företag är relationer mellan människor. Hur etablerar man affärsrelationer? Hur fungerar relationer? En djupdykning i det mellanmänskliga samspelet som är helt avgörande för hur man lyckas inom såväl försäljning som ledarskap och i livet i stort. Verktyg du kan använda varje dag resten av ditt liv.

Programmet leds av Johan Sköld.

Pris, anmälan och mer information

Kommande program

10/5 2023

Tid och plats

Programmet börjar kl 09.30 avslutas kl 16.30.

Plats är Lindeborgs Eco Retreat utanför Nyköping, 1 h 20 min från Stockholm med bil eller tåg och taxi, och 30 min från Katrineholm där tåg ansluter till t ex Göteborg.

Lindeborgs Eco Retreat är vackert belägen vid vägens ände i direkt anslutning till skog, äng och sjö, och en miljö perfekt för lärande och reflektion. Här möter du ett rikt ekosystem, klimatpositiva lösningar och vegetarisk gourmetmat som odlas utanför dörren.

Läs mer om Lindeborgs här. 

Investering

8 900 kr
 • Heldagsprogram
 • Fika och lunch
Anmälan Jag vill gärna veta mer Moms tillkommer.

Anmälan till Affärsutveckling och försäljning – ett nytt paradigm

Ja, jag/vi anmäler oss till det här programmet!

Melker hjälper dig gärna om du har frågor kring
programmet eller din anmälan, kontakta honom här.

  Fakturauppgifter

  Övrigt


  Villkor & integritetspolicy

  Jag vill gärna veta mer